Mild zijn voor jezelf

Soms leef ik door mijn gedachtes in het verleden of in de toekomst. Dan is er verdriet en pijn die ik heb meegenomen van ervaringen uit het verleden. Soms is er angst en bezorgdheid voor de toekomst. Dan merk ik dat ik alert ben en constant aan sta. Dat kan in een rap tempo gaan want het hoofd staat nooit stil. Doe ik het wel goed? Als moeder? Als ondernemer? Moet het niet anders? Voldoe ik wel? Ben ik het wel waard? Deze gedachtes zorgen er dan voor dat ik me gespannen voel en niet voluit kan genieten. Het stroomt niet.

 

Gelukkig weet ik dat wanneer ik me in deze flow bevind ik altijd terug kan gaan naar mijn lijf. Om stil te staan en te voelen wat er écht aan de hand is. Door met aandacht bij mezelf te zijn, de sensaties te voelen die het lichaam mij aanreikt open ik een poort naar mijn eigen innerlijke wijsheid. Zelf-liefde noem ik dat ook wel. Ik kies er dan voor om niet door te rennen in de strengheid, die ik ook van mezelf ken. Maar met mildheid te voelen wat er nu werkelijk aan de hand is.

 

Dat voelt direct ruimer en mijn lijf komt uit de verkramping. Daarmee ik zelf ook. Wanneer ik verzacht dan word ik me ervan bewust dat ik beweeg vanuit mechanismes en strategieën die ooit zijn ontstaan vanuit een overlevingsdrang. Maar dienen ze mij op dit moment nog? Of kan het nu ook anders? Mag ik het daar laten wat niet van mij is en vertrouwen op mijn eigen waarheid, mijn eigen pad dat zich steeds verder ontvouwt? Ja!

 

Telkens ervaar ik weer hoe groot het zelf-genezend vermogen van het lichaam is en voel ik dankbaarheid voor de wijsheid die het met zich meedraagt. De signalen die het uitzendt en me daarmee steeds weer uitnodigt om terug te komen. In mijn lijf. In mezelf. Wanneer ik kies voor mezelf kan ik vrijheid ervaren en is er ruimte voor flow.

 

The only way out is in.

 

 

www.ramonasally.nl - Holistische Massage en Lichaamswerk